Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen over onze bliksembeveiligings-, aardings- en valbeveiligingssystemen en over ACN. Heb je een andere vraag of wil je met ons in gesprek? Neem gerust even contact op.
Veelgestelde vragen
Is bliksembeveiliging verplicht?
Bliksembeveiliging is niet wettelijk verplicht. Zowel voor bedrijven als particulieren. De verplichting kan echter wel worden opgelegd door de verzekering, de wet milieubeheer of de verstrekker van een bouwvergunning.
Is bliksembeveiliging nodig voor zonnepanelen?
Zonnepanelen zorgen niet voor een grotere kans op blikseminslag, maar ze kunnen wel beschadigd raken als gevolg daarvan. De aanwezigheid van zonnepanelen kan ook voor grotere schade zorgen. Sinds 1 januari 2018 is het aarden van zonnepanelen dan ook verplicht.
Wat kost bliksembeveiliging?
Wat de kosten zijn van bliksembeveiliging hangt af van een aantal factoren.
De beveiligingsgraad. We onderscheiden 4 soorten beveiligingsklassen (LPL 1 t/m LPL 4), met een beveiligingsgraad van 98% bij LPL 1 en 81% bij LPL 4.
De constructie van uw woning of pand. Hier kijken we naar de grootte van het gebouw, de hoogte en de vorm van uw dak.
De bodemgesteldheid. Voor bliksembeveiliging is een goede aarding van groot belang, niet elke bodemlaag kan namelijk goed elektriciteit geleiden. Hoe dieper de benodigde bodemlaag ligt hoe hoger de kosten uit zullen vallen.
Ben ik nog beschermd als de situatie rondom de bliksembeveiliging verandert?
Wanneer de installatie rondom bliksembeveiliging verandert, kan het zijn dat de beveiliging zijn werk niet meer goed kan doen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het plaatsen van zonnepanelen over een bestaande bliksembeveiliging.
Onze mensen zijn onze basis. We hebben een goed team en een mooie mix van junior en senior medewerkers. Bij ACN kun je gewoon lekker aan het werk in de techniek. En met een eigen intern opleidingstraject kun je bij ons echt doorgroeien tot expert.